top of page

Bøjletandlæge - Gennemsigtige plast bøjle

Kan man gå til bøjletandlæge som voksen?

Rigtig mange går i dag til bøjletandlæge når de bliver over 25 år. Dette skyldes primært at det går op for folk, at deres smil ikke er helt, som de gerne vil have det, og det blev ikke rettet da de var unge. Det betyder at det strømmer til med mennesker til bøjletandlæger i hele landet. Så har du noget du gerne vil have rettet på dine tænder, så skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte en bøjletandlæge.

Smilende pige

Hvilke slags bøjler findes der?

 1. Metal bøjler
  Metalbøjler er den mest almindelige type bøjler. De er lavet af rustfrit stål af høj kvalitet og er bundet til dine tænder med stærk lim. Metalbøjler er stærke og holdbare, og de kan bruges til at rette op på en lang række tandproblemer.

   

 2. Gennemsigtige plastikbøjler
  Gennemsigtige plastikbøjler er en type gennemsigtige aligners, der er praktisk talt er usynlig, når den bæres. Plastikbøjlerne er lavet af en glat, behagelig plastik, der er tilpasset dine tænder. Bøjlerne er aftagelige, så du kan tage dem ud for at spise og børste tænder. Igennem din behandling, vil du skulle anvende mellem 12 til 48 forskellige aligners, som stille og roligt rykker dine tænder i den ønskede placering.

   

 3.  Keramiske bøjler
  Keramiske bøjler er lavet af klare eller tandfarvede keramiske beslag, der er bundet til dine tænder. Keramiske bøjler er mindre synlige end metalbøjler, men de er ikke så stærke eller holdbare, og derfor bruges de ikke så meget i Danmark

Hvornår skal man til bøjletandlæge?

Der er flere grunde til, at du kan overveje at besøge en bøjletandlæge. Mange gør det for at rette op eller ændre deres nuværende smil.
Dette kan omfatte problemer med misdannede tænder eller overlappende tænder. Det kan også være et problem, hvis dine tænder har bevæget sig ud af symmetrien eller aldrig har haft symmetri. 

 

En anden grund til at besøge en bøjletandlæge er fordi din mund anatomi har ændret sig over tid – dette kan ske som følge af aldring, sygdom eller endda graviditet – og det har resulteret i et misdannet smil. Uanset hvad der har ført dig til at overveje en bøjletandbehandling, så er der flere muligheder blot ved at tale med din lokale bøjletandlæge.

At have et flot og velplejet smil handler om mere end blot rent cosmetiske årsager; et misdannet smil kan faktisk skade selvværdskapaciteten negativt og reducerer effekten af ​​din personlighed og charme.. Hvis du begynder at bemærke uskarpheder i dit smilets symmetri, skal du bestemt overveje en samtale med en bøjletandlæge. Ved hjælp af specielt designet tandbøjler eller invisalign-teknologi har vi i dag potentialet til effektiv og hurtig behandling af skævheder i dine tænder!

Smilende medicinske personel

Kan man få bøjle på som voksen?

Ja det kan man sagtens, og flere og flere får rettet deres tænder fra en bøjletandlæge.

Det er aldrig for sent at begynde med tandregulering. Bøjletandlæger har længe udført behandlinger for bøjle til voksne, og det er sker i stigende grad. Det skyldes en stigning i teknologien og mulighederne inden for tandpleje, der gør det lettere og mere praktisk at hjælpe folk med at rette deres tænder.

Fordelene ved at få bøjle som voksen

At få en bøjle som voksen giver dig mange fordele, herunder:

• Øget selvtillid – Udseendet af dine tænder kan have en stor indvirkning på din selvtillid, især hvis du lider af misdannede eller skæve tænder. En bøjle kan give dig et smil, du er stolt af; et smil der vil øge din selvtillid og give dig lyst til at prale.

• Bedre tandsundhed – Misdannede eller skæve tænder kan ofte være svære at rengøre ordentligt og effektivt. Det betyder, at der er stor sandsynlighed for, at dine tandkødsområder vil blive påvirket af resterende mad- og plakpartikler, hvilket kan resultere i alvorlige periodontale problemer senere hen. En bøjletandlæge kan korrigere disse problemer og reducere risikoen for infektioner samt bidrage til et sundere mundmiljø.

• Forbedret sammenbid – Brugen af ​​en bøjle kan forbedre ens evne til at tygge ordentligt. Skarpe eller misdannede tænder kan gøre det svært eller smertefuldt at knuse selv de mest almindelige madvarer som brød eller æbler; Derfor vil dette problem blive elimineret med en bøjlebehandling, ved en bøjletandlæge

Kan man få gennemsigtige bøjler?

Næsten alle kan få rettet tænder med gennemsigtige bøjler.
 

Hvis du leder efter en diskret måde at rette op på misdannede tænder, er gennemsigtige tandbøjler et godt valg. Dette er den mest populære type bøjle, fordi de er gennemsigtige og derved er de svære at se når man har dem på. Der er et par forskellige typer gennemsigtige tandbøjler. Den mest gennemsigtige udbredte tandretningsbøjle er invisalign.

 

Invisalign er en tandbehandling som foretages hos en professionel bøjletandlæge. Invisalign er en række plastikbøjler, som bruges til at regulere dine tænder i stedet for traditionelle metalbøjler. Disse skinner er helt usynlige, når de sidder på dine tænder og kan ikke ses når du smiler. skinnerne bruges til at flytte dine tænder millimeter efter millimeter indtil din mund har det ønskede resultat. skinnerne skiftes regelmæssigt ud løbende under behandlingen for at sikre maksimal effektivitet. Ofte skal man bruge mellem 12 til 48 forskellige plastikbøjler, for at nå det ønskede resultat. I særlige tilfælde kan der anvendes endnu flere.

Fordele ved invisalign


Der er mange fordele ved at bruge Invisalign som et alternativ til metalbøjlerne. Først og fremmest kan du få et smukt resultat helt uden andre ligger mærke til det, før du har fået dit smukke smil. Det betyder, at du kan opretholde dit professionelle image uden frygt for æstetiske bekymringer.

Desuden kan du nemmere rengøre dine tænder med de gennemsigtige plastbøjler end med traditionelle bøjler! Plastik materialet betyder også mindre irritation omkring munden; der vil være mindre risiko for ridser på læberne fra metalbøjlerne. De fleste bøjletandlæger udbyder også

Invisalign Consultation

Hvad koster en tandregulering?

At få rettet sine tænder hos en bøjletandlæge afhænger meget af, hvilken tandstilling dit tandsæt har, og hvilken reguleringsmetode du vælger. Det kan derfor koste alt mellem 10.000 kr. til 60.000 Kr.

 

Omkostningerne ved tandregulering afhænger af flere faktorer. Først og fremmest skal en bøjletandlæge vurdere tandreguleringens omfang. Prisen er ofte baseret på den tid, som bøjletandlæge skal bruge for at udføre tandreguleringen korrekt, så jo større arbejde der er involveret, des højere vil prisen være.

Dernæst er tandretningsmetoden også en rigtig stor faktor for hvad prisen ender med at være.
Vælger du de klassiske metalskinner, så vil prisen ofte være mindre end de gennemsigtige invisalign bøjler.

Afhængigt af hvilken tandstilling du har, så kommer her nogle ca. priser

Metalbøjler Tandretning overmund
10.000 – 20.000 Kroner

Invisalign Tandretning overmund
15.000 – 30.000 Kroner


Metalbøjler Tandretning undermund
10.000 – 20.000 Kroner

Invisalign Tandretning overmund
15.000 – 30.000 Kroner

Metalbøjler Tandretning både over og undermund
15.000 – 35.000 Kroner

Invisalign Tandretning både over og undermund
25.000 – 55.000 Kroner

En tredje faktor, som kan have indflydelse på hvad prisen bliver, er hvilken bøjletandlæge du vælger. Samme behandling kan variere op mod 10.000 kroner fra bøjletandlæge til bøjletandlæge. Så det er vigtigt og have gjort sig en god researche inden du kaster dig ud i tandretning.

Kan tænder rykke sig med alderen?

Dine tænder kan godt rykke sig med alderen. Alderen har stor indflydelse på vores krop og helbred, og det samme gælder for tænder.
Når vi bliver ældre, begynder tandkød og knogler at brydes ned, hvilket ofte fører til en række almindelige problemer med tænderne. En af de mest almindelige problemer er, at tænderne begynder at rykke sig. Det kan være meget skræmmende, men der er heldigvis løsninger.


Tandskifte som følge af aldring
Det er sandt, at alderen kan medføre skift i tandstillingen. Normalt sker dette som følge af tabet af knoglevæv i mundområdet over tid. Når knoglerne begynder at bryde ned i munden, skaber det mindre plads til tandrødderne og deres beskyttende knoglehulrum. Det betyder, at hver gang du tygger eller bruger dine tænder på anden måde, begynder de langsomt at rykke sig fra deres oprindelige positioner.

Der er flere grunde til, at dine tænder kan begynde at skifte plads. Nogle af de mest almindelige årsager inkluderer:
-Karies. Karies er den mest almindelige form for orale sygdomme og skyldes ofte bakteriebelastning fra madaffald og sukkervarer. Hvis ubehandlet, kan karies påvirke selvstyrken og stabiliteten af ​​dine tandrødder. Dette vil med tiden skabe ustabilitet i dine tænder, og dette kan medføre at tryk fra det at tykke sin mad stille og roligt kan rykke på dine tænder.

Oplever du at dine tænder har rykket sig, så skal du opsøge en bøjletandlæge. Tandlægen vil vurdere din situation, og vurdere om den hurtigt vil blive være. Bøjletandlægen vil give dig yderligere information, om behandling af dine tænder med bøjler vil være det korrekte for dig.
kalender

Hvor lang tid tager det at få rettet tænder med gennemsigtige bøjler?

En tandregulering med gennemsigtige bøjler som invisalign aligners, vil ofte tage mellem 6 måneder, og op til 2 år. I få tilfælde vil behandlingstiden være over 2 år, men dette er kun for behandlinger, hvor tænderne skal flyttes og roteres meget.

 

Invisalign-bøjler er en type gennemsigtig tandregulerings behandling, der bruger 3D-printede aligners til at trække dine tænder ind i den ønskede stilling. Behandling med invisalign begynder typisk med en grundig undersøgelse og scanning af dit ansigts- og mundtrin, så bøjletandlægen kan bestemme den bedste plan for din tandregulering. Når det er fastlagt, vil det normalt tage mindst seks måneder for Invisalign-behandlingen at slappe af. Det kan dog vare op til to år eller mere i mere alvorlige tilfælde.

bottom of page